Creatief Schrijven

Wat?
Ben je auteur of journalist? En zit die verdraaide innerlijke criticus op je schouder?
Of is schrijven van verhalen, blogs of columns je passie, maar krijg je er – op dit moment- nauwelijks meer uit dan een boodschappenbriefje?
Zit je soms te piekeren, muggenziften of haarkloven over een zinnetje?

’t Zou zomaar kunnen zijn dat je verstand je in de weg zit. De mooiste teksten verschijnen vanuit je creativiteit, intuïtie en gevoel. De beste manier om daarmee contact te krijgen is je hoofd “uit te zetten”.

Hoe?
Je kunt meedoen aan twee verschillende workshops.

De gevorderdenworkshop is bedoeld voor iedereen die al schrijfervaring heeft, of professioneel met schrijven bezig is. Doel van de workshop is je rechter hersenhelft (dus de creatieve kant) te activeren en te verbinden met je al bestaande kwaliteiten. Door de gebruikte methode heb je geen kans om je interne criticus aan de macht te houden. Je krijgt een opdracht en schrijft een verhaal van een A4tje, maar….. met een bijzondere randvoorwaarde… De opbrengst van het eerste schrijfwerk is de input voor de tweede, de opbrengst van het tweede schrijfwerk is input voor de derde, en ook nog een vierde stap. Hier zie je enkele resultaten, tussen de eerste en derde stap, of de eerste en vierde stap. Aan het eind heb je een veel rijkere en intensere versie van je verhaal. Dit kun je vervolgens toepassen op al bestaand werk, of als opwarmoefening gebruiken voor een langere schrijfsessie. Zo breng je jezelf in een creatieve modus, zonder de controle over je eigen stijl te verliezen.

Tijdens de basisworkshop (live of online) schrijf je aan de hand van opdrachten met pen en papier in 7 minuten of 10 of 12 minuten een artikel, column of eigen fictieverhaal. Omdat je super weinig tijd hebt, kun je niet gaan zitten nadenken, je schrijft gewoon en dan ontstaat er iets moois!
Na het schrijven lees je je werk voor aan de andere deelnemers en krijg je feedback, je zult versteld staan over je eigen product. Je leert van het luisteren naar de anderen.

Waar?
Gelukkig kunnen we elkaar weer echt ontmoeten. De groepsgrootte van live bijeenkomsten is maximaal 5 deelnemers. Er zijn locaties in Den Bosch en het midden van het land, bij voldoende belangstelling in je eigen regio organiseren we de workshop “lokaal”.

En het kan online, via Zoom, in een groepje van maximaal 4 deelnemers. Tijdens de lockdown hebben we bewezen dat de resultaten online net zo hoogwaardig zijn als bij live bijeenkomsten.

Als je lid bent van www.nmlk.nl kun je daar ook af en toe inschrijven.

Of bijvoorbeeld online en offline bij BijKatrien. Op dit moment zijn daar workshops gepland op 27 juli en 5 augustus 2021.

Heb je wel zin in zo’n workshop samen met je vrienden of collega’s? Of wil je graag op een wachtlijstje komen, en een berichtje van me krijgen wanneer er voor een bepaalde workshop voldoende aanmeldingen zijn?
Neem contact met me op met je specifieke vraag.

Meegedaan met een workshop? Klik hier om je beoordeling te geven.

RATING 8,75/10

Start meting 10 maart 2021 – 4 reviews

Hieronder een voorbeeld van een workshop bij BijKatrien. (klik op het plaatje).

Join the discussion

Marc Graetz