Duurzaamheid

Mijn leven staat in het teken van duurzaamheid. En mijn voetafdruk is nog steeds meer dan 2 aardes per jaar, ondanks dat ik geen vliegtuigen gebruik en dat ik in een elektrische deelauto rijd. Net zoals iedereen zoek ik een weg naar een steeds meer circulaire leefwijze, of liever regeneratieve leefwijze. Dat is een leefwijze dat de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen op aarde stopt, en menselijke systemen ontwerpt die in evenwicht met de natuurlijke systemen kunnen bestaan, waardoor alle levende wezens beter kunnen overleven.
Twaalf jaar ben ik al bezig de elektrische deelauto geaccepteerd te krijgen. Hieronder een paar soundbytes uit die jaren.

Duurzaam weekend oktober 2020

Mensen boeien en overtuigen dat ze ook anders kunnen kijken.
Ontwrichten is nodig, pas dan kan er beweging ontstaan.
Wethouder Ufuk Kahya van gemeente ‘s-Hertogenbosch nodigde me in Duurzaam Weekend oktober 2020 uit mee te praten in een interview over duurzame mobiliteit.

Migratie overbodig maken door eerlijk delen

“Wij” bezitten 98% van de rijkdom, die we Afrika, Azie en Zuid-Amerika “geleend” hebben. Dus als we nu eerlijk delen lossen we het klimaatprobleem en de migratiemythe in 1 klap op.

De Bossche Stadsdelta (Tramkade, Verkaderfabriek, Willem Twee, Werkwarenhuis) krijgt een mobiliteitshub waar elektrische deelauto’s, e-bikes en scooters voor bewoners en bezoekers te gebruiken zijn.

Mobiliteitshub Bossche Stadsdelta