Follow me:
Search
Listen on:

Schrijf je los in 2023! Twee schrijfweken in Frankrijk

Intens en lichtvoetig tegelijk! Voor het derde jaar op rij kun je in 2024 meedoen met een schrijfweek in Frankrijk, 6 tm 13 juli 2024.
Klik op contact om vragen te stellen en meer info!

voor wie en waarom?
Voor iedereen die van schrijven houdt! Maak je verhalen of blogs? Schrijf je fictie of non-fictie, biografieën of (zakelijke) artikelen? Maar je voelt dat je niet uit jezelf haalt wat je in je hebt. Je werk blijft te star of formeel. Je hoort een innerlijke stem die zegt dat het toch niet lukt. Liever zou je meer kleur en karakter in je verhaal brengen.

Deze week is voor liefhebbers, mensen die zelf denken dat ze amateur zijn, maar wel van schrijven houden. En voor contentschrijvers, journalisten, redacteuren etc etc etc. Professional, aanstormend talent, of gewoon liefhebber.

Marc creëert een veilige omgeving waarin iedereen echt vooruit komt, dat hebben honderden deelnemers in Nederland al ervaren. Zijn workshops op Preau van de afgelopen jaren kreeg een waardering van 8,2!

Meer info en inschrijven op de website van Huis Preau.
De workshop vind je ook terug in de schrijfkalender van SchrijvenOnline.org
Liever een korte workshop in Nederland? Klik hier.

Herken je dit?

  • Je schrijft korte fictieverhalen, blijft vaak krassen en verbeteren
  • Je bent bezig aan een lang verhaal of roman maar loopt vast 
  • Een stem in je hoofd zegt dat je niet zo goed schrijft, dat anderen beter zijn 
  • Je schrijft je heel veel (bij)woorden, bijvoeglijke naamwoorden, maar geen treffers

Liever zou je dit in jouw werk herkennen:

  • Een lossere stijl, die je zomaar aan en uit kunt zetten, je innerlijke criticus voorbij
  • Echt out-of-the-box, verfrissend en creatief
  • Meer beelden, minder verklarende woorden (show don’t tell)
  • Mooie combinatie van je gevoel met het rationele deel van je brein

Deze schrijfweek helpt kennis en kunde te verbinden met talent en passie. En we laten die innerlijke criticus voor ons werken, in plaats van tegen ons. We gaan niet technisch werken aan grammatica of zinsbouw, we werken niet aan spirituele groei. Wel ga je met hulp van mijn schrijfopdrachten dieper in jezelf reiken, naar een inspiratieplek waar je nog niet eerder geweest bent. We werken aan het activeren van je rechterhersenhelft, en laten die samenwerken met de linker.

wat gaan we doen?

Na aanmelding belt Marc je op om ta praten over jouw reden om deel te nemen. Dan kan hij opdrachten modelleren naar jouw behoefte. En misschien krijg je al huiswerk… 

Ben je al een (lang) verhaal aan het maken, of een roman? Dat kan perfect dienen als grondstof voor deze schrijfweek! Geef dat vooral in het voorbereidende gesprek aan!

De eerste dag bekijken we de bouwstenen voor deze schrijfweek. Dat zijn oa de elementen die je al kent bij het maken van een lang verhaal of een roman: personage, perspectief, verhaallijnen, plot etc etc

Gedurende zes dagen werken we aan de hand van een uitgebreid spectrum van opdrachten. Sommige opdrachten zijn standaard, maar de meeste opdrachten heb ik zelf ontworpen en als in vele workshops verder gepolijst. Die opdrachten leveren altijd de meeste verbazing en inspiratie op. 

En de locatie is hemels: Preau serveert geweldige vegetarische maaltijden waarvan veel uit de eigen mega grote moestuin die het levenswerk is van Wadse en Mathilde. De omgeving is alles wat je van de Franse Morvan mag verwachten: rollende berghellingen, bossen, gezellige dorpen en heerlijke natuur.

Aan het einde van de week heb je geen complete roman, geen afgerond verhaal. Wel een geopende toolkit en een grondige ontwrichting van je innerlijke criticus.

Marc Graetz is zzp’er in inspiratie.

Marc schrijft zelf korte verhalen, de roman die in zijn hoofd woont is nog niet uitgekristalliseerd. Wel won hij oa de weekprijs 9 in september 2022 van Kortverhaal.info.
Zijn verhalen en Blog Mariënburg zijn te lezen op zijn website, een vrolijke blog over het wel en wee van De Mariënburg Campus in Den Bosch.

Hij maakt audioboeken en luisterverhalen. Hij maakte meer dan 50 luisterverhalen van de winnaars van Verhaal Van De Maand, een literaire wedstrijd-website. Tegenwoordig spreekt hij de winnende verhalen in van Schrijven Magazine en SchrijvenOnline.org

Zijn historie en ervaring heeft Marc een ruim ontwikkelde sensitiviteit gegeven, een radar-oor. Die zet hij met ‘ruthless compassion’ in om jou verder te helpen bij het matchen van je schrijfstijl met je innerlijke stem.

Ter verduidelijking:

  • Dit is geen spirituele week, het is een schrijfweek waar de deelnemer naar keuze wel of geen spirituele dingen kan doen
  • Dit is geen redactieles, het is een training om de innerlijke criticus vrienden te laten worden met de vrije creatieve kern

Voor vragen over de workshop kun je contact met Marc opnemen of bellen: 06-39641243

Inschrijven gebeurt via de website van Huis Preau

Marc Graetz

Berichten