Follow me:
Search
Listen on:

SchrijfPaard

Workshop Creatief Schrijven met Speeddate met Friesche Paarden

Deze workshop is een mix van verwondering, diepgang en luchtigheid.

DEEL 1

Een paard ontmoeten, dat spreekt tot de verbeelding. Je begint een ontmoeting met Friesche paarden, die je zullen helpen jouw creativiteit tot leven te brengen. Die ontmoeting zorgt dat je ‘anders’ in je vel zit, dan vloeien de woorden daarna makkelijker uit je pen.

Vraag het paardencoach Miranda en zei zal je zeggen dat haar familie Friesche paarden haar dagelijks in het hier & nu brengen en haar creatieve geest wakker maakt.

Aan het begin van de workshop ga je samen met Miranda naar de paarden die vrij rondlopen.

  • Wat neem je waar in de groep paarden?
  • Welk paard trekt jouw aandacht? Wat roept het in je op?
  • Wat wil je dit paard vertellen?

Je gaat speeddaten met het paard dat jou aanspreekt. Zeker weten dat dit paard een en al oor is voor jouw verhaal.

DEEL 2

Dat is de ijsbreker voor de rest van de (mid)dag, waarin je met schrijfcoach Marc op zoek gaat naar jouw creatieve stem.

Je krijgt een palet aan schrijfopdrachten, sommige kort en vrolijk, anderen iets langer, iets intenser. Unieke opdrachten die zijn ontworpen door Marc zelf leveren steeds de meeste verwondering en blijdschap op, zo blijkt uit ervaring.

Deze workshop is voor de creatieve-mensen-op-papier. Laptops en andere schermen doen niet mee, pen en papier is ons gereedschap. Geschikt voor vriendengroepjes, familieweekends, teamuitjes, bedrijfsfeesten. Altijd maatwerk en persoonlijke aandacht!

De inhoud en het eventuele thema van de workshop stellen we altijd in goed overleg samen. De ontmoeting met de paarden is niet het doel, maar een onconventionele manier om het schrijfvuur in jou te ontsteken. Jouw groep en de aanleiding dat jullie samenkomen is leidend voor de opbouw van de workshop zoals Marc die samenstelt. Maatwerk is mogelijk op diverse onderdelen, zoals moeilijkheidsgraad, genre, thema. En wat jij verder in je vingers en onderbuik voelt kriebelen.

Ervaring is niet nodig, jij weet eigenlijk al dat jouw creatieve kant LEEFT! Heb je wel schrijfervaring, of zelfs ambitie voor een kort verhaal, essay of meer, dan ga je ook een paar inspirerende uurtjes beleven.

Miranda is coach. Zij doet dit al meer dan 10  jaar met haar familie Friesche paarden; ze ondersteunt mensen bij de transitie van hun organisatie om actief te kunnen blijven in de leefbare samenleving van morgen.

Marc is schrijfcoach en stemacteur. Deze workshop geeft hij al jaren, in korte vorm, bijvoorbeeld een dagdeel. Een hele dag of weekend is ook mogelijk. En in de zomer geeft hij een hele schrijfweek in Frankrijk www.preau.nl/schrijf-je-los.

Kom dus creativeren! Zet je criticus aan het werk als hulpje! Wissel van stijl, van perspectief, van inborst!

Druk gewoon op de knop om te overleggen, geen enkele verplichting!

Join the discussion

Further reading

Marc Graetz

Berichten