Follow me:
Search
Listen on:

Schrijven als godin/god in Frankrijk

Schrijven Online heeft deze activiteit in haar kalender vermeld!
Voor iedereen die van schrijven houdt en er mee bezig is! Maak je verhalen of blogs? Of al bezig met een boek? Schrijf je fictie? Non-fictie? Levensverhalen, chicklit, biografieën of zakelijke documenten? 

Deze week is voor liefhebbers, mensen die zelf denken dat ze amateur zijn (amateurs zijn auteurs die nog niet gepubliceerd hebben, stap over die drempel!). En voor auteurs, journalisten, korte-verhaal-schrijvers. Dus voor iedereen die van schrijven houdt.

Marc creëert een veilige omgeving waarin iedereen echt vooruitkomt met schrijven. ​De groep bestaat uit zes deelnemers, precies groot genoeg voor intensieve uitwisselingen.

Is dit herkenbaar?

• Je schrijft korte fictieverhalen, maar blijft vaak krassen en verbeteren. Je bent bezig aan een lang verhaal of roman maar loopt te vaak vast 

• Een stem in je hoofd zegt dat je niet zo goed schrijft, dat anderen beter zijn 

• Je schrijft je heel veel (bij)woorden, bijvoeglijke naamwoorden, bijzinnen, maar geen treffers

Liever zou je dit in jouw werk herkennen:

• Een lossere stijl, die je zomaar aan en uit kunt zetten, je innerlijke criticus voorbij

• Verfrissend en creatief, meer beelden, minder verklarende woorden (show don’t tell)

• Mooie combinatie van je gevoel met het rationele deel van je brein

Deze schrijfweek helpt je kennis en kunde te verbinden met jouw talent en je passie. We gaan niet technisch werken aan grammatica of zinsbouw, we werken niet aan spirituele groei. Jij gaat dieper in jezelf reiken, naar een inspiratieplek waar je nog niet eerder geweest bent. We werken aan het activeren van je rechterhersenhelft, en laten die samenwerken met de linker. Marc geeft een flink aantal Creatief-Schrijven-opdrachten. Onder tijdsdruk soms. Daaronder zijn meerdere opdrachten die hij zelf ontworpen heeft. Die halen je zonder ontwijkingsmogelijkheid uit je comfort zone, en uiteindelijk via verbazing naar plezier.

De leidraad voor de hele week (elf dagdelen!) is de techniek van het bouwen van een verhaal of boek. Het gereedschap zijn onderwerpen als perspectief, personage tot leven brengen en verhaallijnen in de klauw krijgen.

Na aanmelding neemt Marc contact met je op om samen je doel te verkennen, misschien krijg je huiswerk dat je vooraf in Nederland gaat doen. 
Ben je al bezig met een bundel korte verhalen, een lang verhaal of een boek? Dat kan perfect dienen als materiaal voor deze schrijfweek! Aan het einde van de workshop heb je niet een afgerond verhaal, wel een frisse blik op je eigen werk, waaraan je innerlijke criticus constructief heeft bijgedragen.  

Join the discussion

1 comment
  • Beste Marc, Vorige week heb ik mij aangemeld voor deze week in Preau. Ik kijk er naar uit en bespreek graag met je waar ik nu mee bezig ben en wat ik kan doen om mij goed voor te bereiden.
    Alvast hartelijk groet, Mirjam Versaan
    06-26576428

Further reading

SchrijfPaard

SchrijfPaard

Workshop Creatief Schrijven met Speeddate met Friesche Paarden Speeddate… Schrijf je Los Deze workshop is een mix van verwondering, diepgang en...

Marc Graetz

Berichten