Follow me:
Search
Listen on:

Tante Stoel – roman over euthanasie

Play episode

Oswald Schwirtz schrijft een belangwekkend boek. Dit boek is zeer kundig gecomponeerd. In het begin is het het verhaal van een jonge vrouw die een ongeluk krijgt, en hoe haar omgeving met haar ontstane handicap worstelt. Hoewel perspectief en verhaallijnen niet verschuiven, ontstaat langzamerhand toch een meer beklemmende sfeer, vakkundig krijg ik emoties aangereikt en word ik aan het denken gezet. De worsteling met het leven verandert in een worsteling met sterven.
Uiteindelijk leidt Schwirtz je onontkoombaar naar het centrum van het vraagstuk of euthanasie in Nederland eigenlijk wel zo goed geregeld is. Dit boek zal veel gesprekken op gang helpen, zal mensen confronteren met de clash tussen bestaande normen en het behoud van waardigheid.
En ik ben trots dat ik van Oswald Schwirtz het vertrouwen kreeg een audioboek te maken van dit belangrijke werk. Dat audioboek verschijnt tegelijk met het papieren boek. Op mijn website www.marcgraetz.nl kun je een fragment van het audioboek beluisteren.

Join the discussion

More from this show

Marc Graetz

Berichten